Zaupajo nam:

Daša Zakotnik

Daša Zakotnik

"Psi so bili v naši družini prisotni, odkar pomnim. Moja prva pasja prijateljica je bila družinska psička po imenu Fala. Ko smo se morali posloviti od nje, sem si resnično želela svojega psa. Po enem letu se je mami le vdala in tako sem za rojstni dan, leta 1997, dobila svojo prvo psičko Tyno. Ker me je agility zelo zanimal in sem se o tem kinološkem športu že veliko pozanimala, sva s Tyno pričeli trenirati. Moja prva tekma je bila leta 1999 v Avstriji, udeležila sem se tudi vseh tekem v Sloveniji in že prvo leto zastopala slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu. Kasneje sem bila z ekipo Slovenije na svetovnem prvenstvu večkrat med prvimi tremi, na EO smo bili ekipno na stopničkah. S svojo prvo border collie sem bila v agility teku četrta od vseh tekmovalcev. Večkrat sem bila v finalu večjih tekmovanj in tudi na stopničkah, državna in pokalna prvakinja.

Tekom časa sem spoznala še druge discicpline, s katerimi se skušam ukvarjati: dogfrisbee in paša. Občasno pa je seveda potrebno potrenirati tudi poslušnost. Izmed vseh disciplin je agility moja najljubša, saj mi je tu všeč mešanica športa in druženja s psom ter delo brez vrvice. Pri delu uživata vodnik in pes, saj je poudarek na tem, da se dela na način, ki je za psa prijazen.

Kmalu sem ugotovila, da mi je risanje parkurjev, zbiranje idej in pomoč ostalim zelo zabavno, zato sem pri svojih osemnajstih letih pričela poučevati tudi ostale. Začela sem postopoma in imela tečaje dvakrat na teden, danes pa tečaji potekajo praktično vsak dan.

Poleg agility tečaja imam tudi tečaj male šole. Za tega sem se odločila, ker sem si želela, da bi psi iz tečajev prišli z drugačnim znanjem, lastniki pa z drugačnim razmišljanjem. Izbrala sem si cilj – kaj želim, da psi znajo, na čem je potrebno delati in tako smo začeli.

Svoje znanje konstantno izpopolnjujem z obiskom raznih seminarjev, s pogovori med samimi trenerji in tekmovalci po svetu ter prebiranjem člankov."

Urška Medvedšek

Urška Medvedšek 

"Moj prvi pasji učitelj je bil družinski mešanec z nemškim ovčarjem Lisko, leta 1999 pa je k meni prišel Rosco Dobovski Proteus – Sambo, s katerim sem začela spoznavati čudoviti pasji svet. Uživala sva v agilityju in eno leto tudi zastopala našo državo na svetovnem prvenstvu belgijskih ovčarjev; uživala sva v razstavah in doživela mnogo uspehov, prav tako sva preizkusila tudi frizbi, pašo, IPO, rally obedience. V tem času sem tudi sama začela z učenjem drugih; najprej sem vodila agility treninge, nato sem svoje agilitaše prepričala, da pozimi raje delamo RO, kasneje sem začela še z malo šolo ter poslušnostjo.

V slabem letu, ko sem bila brez svojega psa, sem začasni dom nudila nekaj zavrženim psom in poskrbela za njihovo rehabilitacijo ter začetke šolanja pred oddajo v nov dom. Potem je leta 2010 prišel k meni novi spremljevalec, groenendael Volt. Istega leta sem opravila licenco za vodjo osnovne vrste tečaja šolanja psov ter vodjo šolanja rally obediencea. Naslednje leto sem postala še državna sodnica za ocenjevanje zunanjosti.

Z Voltom sva do sedaj tekmovala v canicrossu, agilityju ter rally obedienceu, kjer sva leta 2013 postala državna prvaka v RO I, leta 2014 pa bila tretja v RO II. Svojo kinološko pot nameravam nadaljevati z izobraževanjem v več smereh, tako v sodniški kot inštruktorski smeri. Predvsem pa si želim še naprej delati s tečajniki, jim pomagati k bolj harmoničnemu odnosu s psi in novim kinološkim uspehom ter čimbolj aktivno preživljati čas z Voltom in fantovo psičko Sio."

Patrik in Elizabeta Zupanič

Patrik in Elizabeta Zupanič 

"Že od nekdaj imava rada pse in približno pred desetletjem sva najino ljubezen do psov združila z vlečnimi športi. Od takrat se je število psov v naši hiši precej povečalo - trenutno imamo štiri. Ker sva oba aktivna tekmovalca, Patrik predvsem v bikejoringu, Elizabeta pa v canicrossu, je naše življenje precej dinamično in v veliki meri vezano na treninge, tekme in druge pasje dejavnosti. Naše pesjansko življenje dopolnjuje delo v Canifitu, ki je zastopnik za širok spekter opreme za vlečne in druge delovne pse Manmat in Zero DC, pasjo hrano in prehrambene dodatke Fitmin ter prehrambene dodatke Flying dog. Canifit je nastal, najbolj preprosto povedano, zaradi najinih psov in psov najinih prijateljev, ki so iskali kvalitetno opremo in hrano za dostopno ceno. V Sloveniji pred leti ni bilo možno kupiti opreme za vlečne pse, zato se je Patrik povezal s prijatelji iz tujine, ta hobi pa je počasi prerasel v nekaj več.

Pri testiranju opreme in hrane aktivno sodeluje naš pasji oddelek za kontrolo kakovosti (Buddy, Grey, Alpha in Thor), pa tudi sicer je število naših zadovoljnih pasjih in človeških strank skozi leta zelo naraslo.

Za bolj uravnoteženo življenje vam je pri nas na voljo  tudi svetovanje na področju vzgoje s preusmerjanjem negativne pasje energije, s  pomočjo športne aktivnosti ter prehrane in kondicijske priprave vašega psa.